Eetdagboek: wat eet een blogger doordeweeks?

Eetdagboek: wat eet een blogger doordeweeks?

EetdagboekIn de bladen en op andere blogs staan vaak eetdagboeken. De dames (dat zijn het meestal) eten allerlei gezonde salades en maken zelf smoothies elke dag. Tijd voor eens een ander eetdagboek, namelijk dat van mij!

Eetdagboek maandag 7 november

Mexicaanse kip’s Morgens vroeg breng ik mijn auto naar de garage om winterbanden erop te laten zetten. Rond 9 uur ben ik thuis en koop ik wat extra brood en beleg bij de Jumbo. Ik houd zelf het meest van donker brood, bijvoorbeeld het Extra Stevige brood van de AH. Maar mijn man, die elke dag brood meeneemt naar zijn werk, vindt maisbrood van Jumbo het lekkerst. Daar haal ik er dus eentje van, en een nieuwe rol volkorenbeschuit. Ik ontbijt met 2 donkere boterhammen (een met pindakaas, een met margarine en hagelslag) en een beschuitje met kersenjam van Dalfour. Tussendoor twee koekjes, Scholiertjes maar dan van Jumbo. Ik ben er niet kapot van, het zijn biscuitjes met chocolade erop, maar die laat snel los en dan is het koekje uit elkaar gevallen. Bij de lunch 2 maisboterhammen met kruidenboter en belegen kaas (lekker joh, die combinatie) en 1 donkere boterham met sandwichspread. In de middag een schaaltje gemengde noten. Ik doe de zak pepitamix van Lidl bij de pot met pinda’s, amandelen en cashews. Van alles wat! Op het avondeten doe ik erg mijn best. We eten Mexicaanse kip met pepitapesto uit het boek Gouden Kip. Gemarineerde kip met stukken pompoen en zelfgemaakte pesto. Erg Mexicaans is het niet meer want ik laat de rode peper weg, daar houdt mijn Lief niet van. Bestrooien en met feta, gekookt aardappeltje erbij en jus uit een pakje. Lekker makkelijk. Toe een vladessert van Mona dat eigenlijk voor zaterdag was bedoeld, toen we het bij kerriesoep en tosti’s hielden.

Dinsdag 8 november

SpinazieHet heeft vannacht gevroren, voor het eerst dit jaar. Ik werk thuis vandaag, en dan maak ik vaak ontbijt op bed, dat ik opeet met de digitale Volkskrant op de tablet en de ochtendnieuwsprogramma’s op de televisie. Gezellig met de kat ernaast. Ze heeft sinds vandaag een Instagram-account: ragdoll_indie – waar ik leuke foto’s van haar ga plaatsen. Mijn ontbijt was twee bruine boterhammen (1 met kaas en 1 met vlokken) en 2 volkoren beschuitjes (jam en pindakaas). Als ik te weinig eet, dan krijg ik trek in tussendoortjes dus ik probeer mijn maaltijden wat vullender te maken. Het bruine brood begint oud te worden, dus voor de lunch rooster ik twee sneetjes en beleg de ene met kipsalade (kliekje van het weekend) en de andere met Paturain, ham en ei. Glas vruchtensap erbij en ik kan er weer even tegenaan. Vanavond hebben we een beetje een samengeraapt zooitje als avondeten. Restjes frietjes uit de Airfryer voor mijn Lief, verse worst uit de vriezer en spinazie uit de wok met wat room erdoor. Wel lekker! En bij de koffie een oliebol!

Woensdag 9 november

Weer een drukke dag op het thuiskantoor. Je begint misschien een patroon te ontdekken in mijn patroon van ontbijt en lunch. Vanmorgen twee boterhammen met hagelslag en twee beschuitjes (jam, pindakaas) bij het ontbijtnieuws (Trump heeft gewonnen, wat een tegenvaller). Bij de lunch iets lekkers: een hotdog van Ikea. De broodjes en worsten zijn bij Ikea diepgevroren te koop in het winkeltje achter de kassa’s. Ik liet ze ontdooien en maakte ze daarna warm in de Airfryer. Erbij een dubbele boterham met kaas en kruidenboter. In de middag een lekker broodje van Jumbo, met ahornsiroop en pecannoten. De tweede is voor mijn Lief. Het diner houd ik simpel: lekkerbekjes uit de Airfryer van Iglo en ovenschotel van bio-zuurkool met aardappelpuree en wat geraspte kaas erover. Tussendoor een klein schaaltje gemengde noten, die probeer ik elke dag te eten. Het eetdagboek vordert lekker!

Donderdag 10 november

Yoghurt van La FermièreHet ontbijt is karig: twee beschuitjes, want er komt een vriendin lunchen en dan maak ik clubsandwich. Van drie witte tosti-boterhammen per persoon, met ertussen komkommer, krokant spek, ei, kipfilet en natuurlijk mayonaise. De sandwich is heerlijk en vult goed. Het avondeten is weer vrij simpel: hamburgers van Jamie Oliver (Jumbo), krokante krieltjes en gestoomde spruitjes die ik later nog even bak in de koekenpan met wat kruidige sambal badjak. Zo maak ik spruitjes meestal: van tevoren 20 minuten stomen zodat ze lekker zacht zijn, en dan later even wokken met een sausje, wat sesamzaad, iets van ketjap, knoflook of spekjes erbij. De smaak van de spruitjes wordt veel lekkerder. We hebben een luxe toetje vandaag: twee leuke blauwe bakjes vanilleyoghurt van La Fermière. Ik verkruimel er een koekje bastogne boven en roer dat erdoor. De yoghurt is heerlijk mild en zacht van smaak en de bastognekoeken passen er geweldig bij.

eetdagboek: Vrijdag 11 november

Kip van de KFCIk slaap wat uit, heerlijk na wat nachten van wakker liggen en niet meer inslapen. Twee geroosterde boterhammen (met vlokken en pindakaas) en een beschuitje jam vormen het ontbijt, dat ik op bed opeet terwijl ik de Volkskrant op mijn tablet lees. Daarna aan het werk! Tussen de middag haal ik verse broodjes en maak een hotdog voor mij en mijn Lief, met zuurkool en Ikea-mosterd. Lekker! Het diner is deels gekregen. Vorige week kwam Onno van het familiebedrijf Beyerlander wat zakken frites brengen. Ze zijn bekend van hun vorige project, het sauzenmerk Yildriz. Ze brengen nu frites op de markt van Nederlandse aardappels, zonder toevoegingen of E-nummers. De frites hebben een speciale bewerking ondergaan en zijn in 7 minuten klaar in de Airfryer. Ik ben benieuwd! Erbij salade met sla, komkommer, ei, augurk en wat pompoen- en zonnetpitten uit een bakje. De kip is een experimentje ‘zoals van de KFC’. Ik maak een recept dat ik op Facebook ben tegengekomen, voor de Airfryer. Namelijk een kruidenmix van 10 kruiden en specerijen. Twee kippenpoten gaan eerst in losgeklopt ei en dan in de mix, de andere krijgen nog een laagje geplette cornflakes. Het resultaat is wel OK, ze smaakten beter dan ze eruitzagen,  volgende keer probeer ik het met kipvleugeltjes en een beslagje, of zelfs met gefrituurd vlees met de kruidenmix, die lekker is. Het toetje is yoghurt met cornflakes. Het weekend kan beginnen!

Ik hoop dat je het leuk vond dit eetdagboek te lezen. Wat eet jij graag? Laat een reactie achter onder dit bericht of post een berichtje op Facebook!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Eetdagboek: wat eet een blogger doordeweeks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top