Sticky kip en frisse broccoli: lekker roerbakken

Sticky kip en frisse broccoli: lekker roerbakken

roerbakgerecht met kipDe caissière van de supermarkt vertelde vandaag dat ze met het mooie weer altijd kijkt naar wat mensen kopen om te eten ’s avonds. Zelf had ze het liefst iets warms, maar dat lustte haar vriend niet graag. Dus werd het gewoon een prakje. Zelf vind ik een warme maaltijd prima als de temperaturen stijgen. Bijvoorbeeld een roerbakgerecht met kip, broccoli en rijst.

Nodig voor 2/3 personen

1 middelgrote broccoli – in roosjes, 125 ml sojasaus – liefst met verminderd zoutgehalte, 1 eetlepel hete saus (zoals sambal of sriracha), 3 eetlepels honing, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 cm verse gember – geschild en geraspt, 2 teentjes knoflook – geperst, 2,5 theelepel maïzena, 2 dubbele kipfilets of kipdijbeenfilet, snufje zout, olie om in te bakken

Bereiding kip met broccoli

  • Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de broccoliroosjes een minuut of 5 aan, tot ze zachter worden en een beetje geblakerd zijn. Haal uit de pan.
  • Voeg zo nodig nog wat olie toe en roerbak de stukjes kip op laag vuur tot het meeste roze ervan af is.
  • Meng alle andere ingrediënten in een kommetje en klop tot er geen klontjes meer zitten in het sausje.
  • Voeg de broccoli weer toe aan de pan.
  • Voeg het sausje toe aan de kip en broccoli en verwarm tot de saus wat indikt, de broccoli zacht genoeg voor je is en de kip gaar is. Dat kan best een minuut of vijf nog duren.
  • Serveer met rijst.

Vind je dit een lekker recept? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top