Salade met zalm, eieren en aardappel

Salade met zalm, eieren en aardappel

Salade met zalmEen lekker vullende salade met zalm en eieren of krieltjes. Als je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten. Weer eens wat anders dan ‘aardappels, groente en vlees’.

We waren een weekje in Denemarken en net als in Nederland serveerden de restaurants vooral ‘internationale gerechten’. Met aardappelen erbij, een zeer populair product dat ze daar ‘kartofler’ noemen. Voornamelijk in de vorm van frietjes. Vis stond er niet op de menu’s, tegen verwachting in. Eenmaal thuis vroeg het warme weer om een salade, en dan eens niet met kip of bacon maar met zalm. Zalmstaart is een stuk goedkoper dan zalmfilet, maar wie daar niet op hoeft te letten kan natuurlijk net zo goed voor filets gaan. Je serveert de vis lauwwarm. Ik let op de inname van koolhydraten voor de slanke lijn, dus voor mij kookte ik eieren erbij. Mijn man at deze salade met aardappels. In het recept noemt ik beide, maar je kunt dus ook kiezen voor alleen eieren, of alleen aardappels. De dressing is te koop in de goed gesorteerde supermarkt.

Nodig voor 2 personen

2 zalmstaarten zonder vel, gembersiroop, garam masala, 150 gram sla, Jean Bâton Oosterse Sesam Dressing, 300 gram aardappelpartjes, 1 eetlepel olie, 1 of 2 eieren, versgemalen peper en zout

Bereiding salade

Doe de eieren met water in een pan en breng aan de kook. Laat 7 minuten koken, laat schrikken, pel de eieren en snijd ze elk in vier partjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk elke zalmstaart met wat gembersiroop en bestrooi met garam masala of andere kruidenmix. Bak de zalm 8 minuten in de oven, haal de vis er dan uit en laat even afkoelen. Verhit als de vis in de oven staat olie in de koekenpan en bak de aardappels. Was de sla zo nodig. Doe in een kom, voeg dressing toe en verdeel deze met je handen door de sla. Verdeel de sla over twee borden. Trek de zalm in stukken met een vork en verdeel deze over de sla. Leg de aardappels en eieren eromheen. Bestrooi met peper en zout.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top