Op dieet (2): Chinese roerbak met kip en paprika

roerbakgerecht met kip en paprika

Het enige nadeel aan de Weight Watchers is dat je zo weinig mag eten. Het ontbijt en de lunch lukken nog redelijk. Een rijstwafel smaakt heel gezond en met in de verte een permanent knagend hongergevoel, weet je weer waar je het voor doet.

En begin niet over dat groenten en fruit onbeperkt mogen worden gegeten. Als ik dat lekker en vullend had gevonden, had ik geen dieet nodig. De druiven als tussendoortje waren prima, maar deden niet waar tussendoortjes voor bedoeld zijn: de honger stillen tussen de maaltijden door. Gelukkig bracht het diner uitkomst.

Door wat minder olie te gebruiken dan in het originele recept en de hoeveelheid paprika te verdubbelen, kwam dit nog best OK uit met de Weight Watchers-points: 10. Dat is meer dan een derde dan de dagelijkse hoeveelheid. Blokjes ananas smaken hier ook lekker bij denk ik.

Voor dit recept moet je even naar de toko voor de Chinese wijn en de gefermenteerde bonen. Die blijven eeuwig goed in je kastje en kosten bijna niks, dus een aanschaf waar je geen spijt van hoeft te hebben.

Nodig voor 3 volwassenen

500 gram kipdijbeenfilets – de vieze vetjes eraf gesneden en in blokjes, 1 eetlepel shaoxingwijn, 1 theelepel donkere sojasaus, 1 theelepel lichte sojasaus, 1,5 eetlepel maiszetmeel of aardappelzetmeel, 1 eetlepel olie, 2 paprika’s – kleur naar keuze, zaden eruit en in blokjes, 3 teken knoflook – geperst, 2 cm gemberwortel – geschild en geraspt, 2 eetlepels gefermenteerde bonen uit de toko – in een kommetjes afgespoeld en daarna gezeefd, snufje chilipeper, 2 bosuien in stukjes.

Bereiding kip

  • Maak een marinade van de wijn, sojasaus en zetmeel en laat de kip er een tijd in staan.
  • Verhit de olie in een wok op hoog vuur.
  • Voeg de paprika toe en bak deze even aan. Haal uit de pan.
  • Bak de kip met marinade in dezelfde pan. Voeg na een paar minuten de knoflook en gember toe en daarna de bonen.
  • Als de kip gaar is, bak je de paprika mee toe die net gaar is.
    Bestrooi het gerecht met bosui en serveer met witte rijst.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

One thought on “Op dieet (2): Chinese roerbak met kip en paprika

  1. Ik wil zo graag recepten voor 1 persoon. Waarvoor ik ook niet allerlei flessen en pakken hoef aan te schaffen waarvan je maar een snufje gebruikt. Ik snap wel dat dit een uitdaging is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.