Boontjes met zachte honing-mosterddressing

SperzieboonHet gebeurt niet vaak dat de groenten het lekkerste deel van de hoofdmaaltijd is. Vandaag was dat wel zo. De gebakken aardappeltjes en de kip waren prima, maar deze boontjes sprongen er echt uit. Het is bedoeld als koude salade, maar als je ze liever warm of lauw eet: allemaal prima. En als je overhoudt maak je er de dag later nog een lekkere salade mee. De citroen kun je twee keer gebruiken, een keer voor het sap en daarna de rasp. Koop een zesteur, kost amper wat en je hebt er je leven lang plezier van. En mooie fijne raspsel (?).

Nodig voor 2 grote eters:

Dressing: 4 eetlepels lekkere olijfolie, sap van een halve citroen (vers!), 1 flinke opgehoopte theelepel van je favoriete mosterd, 1 teen geperste knoflook, 2 theelepels honing en flink wat verse peper.

Meng alles goed door elkaar in een schaaltje. De dressing scheidt na een tijdje weer maar met flink roeren of kloppen komt dat weer goed.

Dan gaan we verder me: 400 gram sperzieboontjes, rasp van een halve citroen, pijnboompitten, sesamzaad.

Haal de boontjes af, doe ze in een pan met ruim kokend water. Als het water weer kookt, zet je de timer op 10 minuten. Dan afgieten en beetje laten afkoelen in de pan. Rooster de pijnboompitten in een pan. Tegen de tijd dat je gaat eten schep je de boontjes op een bord of platte schaal. Schep er de dressing over en decoreer met pijnboompitjes, citroenrasp en sesamzaad. Lekker hoor!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.