Lekker snel: sperzieboontjes met spek en tahin en kroketjes uit de Airfryer

Sperzieboontjes met kip en aardappelkroketjes

Zelfs eetbloggers eten niet altijd wat bijzonders. Vandaag had ik last van een ontstoken knokkel en wilde ik iets koken waarvoor ik niet veel hoefde te snijden. Het werd kant-en-klare scharrelkip sweet chili van de AH uit de aanbieding, sperzieboontjes met spek en tahin en aardappelkroketjes uit de oven.

Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik totaal geen fan van kant-en-klaar eten. Maar dit viel allemaal erg mee. De kip was scharrelvlees en heb ik voor bereiding overgedaan in een ruimere ovenschaal en 15 minuten op 200 en daarna 20 minuten op 180 graden in de oven gezet. Aardappelkroketjes uit de oven van McCain, die verrassend goed smaakten. Niet die rare zetmeelsmaak die veel aardappelproducten uit de vriezer hebben. 14 minuten in de voorverwarmde Airfryer op 200 graden en ze waren net zo krokant als uit de frituur. De boontjes waren simpel maar toch bijzonder.

Nodig voor twee:

400 gram sperziebonen, 1 teen knoflook, 1 eetlepel olie, spekjes naar smaak, flinke eetlepel tahin (sesampasta, te koop in elke supermarkt).

Bereiding:

Haal de boontjes af en stoom ze 10 minuten tot ze gaar maar niet te slap zijn. Je kan ze uiteraard ook gewoon koken in een pan water, daarvoor geldt hetzelfde. Giet af, spoel de boontjes af met koud water en zet opzij. Bak in een hapjespan de spekjes in de olie knapperig. Giet het overtollige vet af. Voeg 5-7 minuten voor je gaat eten de boontjes toe en roerbak op hoog vuur. Meng aan het einde de tahin erdoor en verwarm alles. Ter decoratie bestrooid met sesamzaadjes, dat is optioneel.

Dit recept is onderdeel van een reeks Airfryer recepten. Zoek je een ander Airfryer recept? Klik dan op deze link om naar de rubriek voor de Airfryer te gaan.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.