Kruidige Chinese gehaktballen met peterselie

gehaktballen met peterselieMet wat oosterse specerijen en frisse peterselie maak je gehaktballen die van buiten krokant zijn en van binnen super sappig.

Deze week doen we het rustig aan met de boodschappen. Inkopen doen bij de Turkse supermarkt was al een goed begin. Een enorme bos peterselie kost daar 90 cent, zet hem thuis in een glas water en je kunt er de hele week mee doen. Gehakt is ook goedkoop, en met wat specerijen uit de voorraadkast maak je de lekkerste gehaktballen ermee. Deze waren zo lekker dat ik ze graag vaker wil maken. Samen aten we er de eerste dag drie, en de laatste bal is vanmiddag lekker op brood. Wij combineerden het met gestoofde hartige rode kool en zelfgemaakte rösti. De ballen zijn in dit recept in de Airfryer gemaakt maar je kunt ze natuurlijk net zo goed braden of in de oven roosteren.

Nodig voor 4 ballen

2 oude witte of maisboterhammen, 500 gram ongekruid half-om-half gehakt, kleine ui – heel fijn gesnipperd, 3 teentjes knoflook – geraspt of geperst, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, halve theelepel korianderpoeder, halve theelepel kardamompoeder, 1 theelepel gemberpoeder, handjevol bladpeterselie – gehakt

Gehaktballen maken

  • Rooster de boterhammen tot ze helemaal droog zijn, of droog ze in een oven op 75 graden. Snijd de korstjes eraf en verkruimel de boterhammen. Doe in een kom.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en kneed goed. Laat afgedekt een half uur staan.
  • Vorm vier grote gehaktballen van het mengsel.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Bak de ballen 8 minuten op 200 graden.
  • Als de Airfryer bijna bij 0 is, verlaag je de temperatuur naar 150 en de tijd stel je in op 7 minuten.
  • Lekker bij oosterse maaltijden. De volgende dag ook heerlijk koud op brood.

Meer recepten?

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.