Snel op tafel: kip cashew met paprika en bosui

Ekip cashewlke week vind je het recept uit mijn kookrubriek in de Tilburgse Stadsnieuws ook hier op mijn blog. Deze week een snelle Aziatisch getinte schotel met kip zonder ‘pakjes en zakjes’.

Bij makkelijk eten denken veel mensen aan van die handige zakjes met mixen uit de supermarkt. Volstrekt begrijpelijk, na een drukke dag wil je thuis gewoon snel aan tafel, zonder eerst een uur in de keuken te moeten staan. Maar het is gezonder en goedkoper om wat vaker helemaal zelf wat te bereiden, zonder poeders uit doosjes. Bijvoorbeeld dit snelle gerecht met kip, cashewnoten, paprika en bosui.

De groenten zijn in deze tijd van het jaar spotgoedkoop en door de toevoeging van noten en kip heb je in een mum van tijd een volwaardige maaltijd op tafel. Wie erg houdt van veel saus door zijn eten, kan aan tafel nog wat extra ketjap manis door de roerbakschotel mengen. Je ziet dat ik geen kipfilet neem, maar kipdijfilet. Dat is het vlees van de poot, maar dan zonder botje. Het ziet er misschien niet zo lekker uit vanwege de vetrandjes, maar die smelten weg tijdens het bakken. Wat je overhoudt , zijn supermalse stukjes kip die niet dat droge hebben dat je bij kipfilet zo snel proeft als die iets te lang is gebakken. Probeer het eens! Vragen? Mail me op info@eetnieuws.nl.

Nodig voor 2 grote eters

2 eetlepels zonnebloemolie, 4 kipdijfilets (scharrel of biologisch), 3 tenen knoflook – gesnipperd, 1 grote of 2 kleine rode paprika’s, 1 zakje of bos lenteuien (bosuien), 150 gram gezouten cashewnoten, 4 eeltlepels oestersaus, 2 eetlepels sojasaus light (verminderd zoutgehalte), 1 snufje suiker

Bereiding kip cashew

Snijd de kip in stukken. Was de paprika en verwijder het kontje en de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Was de bosui en snijd ze in stukjes van zo’n 2,3 centimeter lang. Alleen het uiteinde met de wortels gooi je weg, verder gebruik je de hele stengel. Meng de oestersaus, sojasaus en suiker in een kommetje. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip al omscheppend tot je bijna geen roze meer ziet. Voeg de knoflook en paprika toe en bak een paar minuten. Doe dan de bosui, cashewnoten en sausmengsel erbij. Verhit nog even tot de bosui iets zachter is geworden. Serveer met rijst.

Lekker met jasmijnrijst. Die is wat plakkeriger dan basmatirijst en daardoor eet het gerecht lekker weg. Bestrooi de kip cashew met gebakken uitjes (kant-en-klaar) voor een extra knapperig accent.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.