Kabeljauw in warm jasje van mosterdprei

PreiVis is lekker, maar net als veel andere mensen ben ik niet zo creatief in het bedenken van een goed recept ermee. De combinatie met mosterd en prei doet het altijd wel goed, dus zo ontstond dit visgerecht. We aten het met boontjes en aardappels, al zat er op zich genoeg prei bij voor je dagelijkse portie groenten. Zacht van smaak.

Nodig voor 2:

3 preien – donkergroene deel en kontje eraf, 2 moten kabeljauw of andere witte vis, crème fraîche, mosterd, peper en zout, eetlepel groene peperkorrels – gestampt.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier in een braadslee of op een bakplaat. Was de prei goed en snijd in repen. Kook of stoom die een minuut of 10 en laat goed uitlekken. Laat afkoelen en meng in een bak met twee of meer grote eetlepels crème fraîche, flink wat mosterd. de helft van de peperkorrels en peper en zout. Maak van een kwart van het mengsel een bedje ter grootte van je visfilet. Herhaal dat voor de andere filet. Leg de filets erop en bestrooi met peper en zout. Smeer de resterende peperkorrels op de vis. Dek af met de rest van de prei. Zet een minuut of 15-18 in de oven tot de vis gaar is maar niet uitgedroogd.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.