Improvisatie curry met rundvlees

curry met rundvleesIn Thailand at ik voor het eerst massaman curry. Een gerecht dat niet pikant was, maar een beetje zoetzuur. Het wordt gemaakt met rundvlees, aardappel en pinda. Ik maakte er een variant op.

Dit recept maak je in de slowcooker of op het kleinste pitje van je fornuis met een vlamverdeler. Het leuke aan dit gerecht is dat je kunt variëren. Ik deed er van alles in, aardappel, pompoen en sweet potato. Deze laatste had ik toevallig nog liggen. De aardappel moet er altijd in, en als je het daarbij wilt laten: prima. Zorg dat de totale hoeveelheid ‘vulling’ gelijk is aan het recept. De pompoen en sweet potato waren er trouwens ontzettend lekker in. Het gerecht is vier dagen te bewaren in de koelkast. Handig om vooruit te koken. Van dit recept kun je met 6 personen eten. Wij hebben er samen 2 keer van gesmikkeld en de rest weggegeven.

Nodig voor zes personen

750 gram rundvlees (riblappen of anders stoofvlees) – in blokjes, 500 ml rundvleesbouillon, 1 tl gemalen kardemompoeder, 3 kruidnagels, 2 steranijzen, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels tamarindepasta (toko), 500 ml kokosmelk, 2 eetlepels milde currypasta, 2 stuks citroengras, 750 gram geschilde aardappels, pompoen en sweet potato (of maar één of twee van deze)- in blokjes

Bereiding curry met rundvlees

  • Zet je slowcooker of een braadpan/hapjespan klaar.
  • Doe het vlees in de pan of cooker, samen met de bouillon, kardemom, kruidnagels, steranijs, suiker, vissaus, 1 eetlepel tamarindepasta en 250 ml kokosmelk.
  • Zet de slowcooker aan of breng de inhoud op het fornuis aan de kook en laat 2 uur pruttelen. In de slowcooker mag dat wel 4 uur.
  • Meng in een kommetje de resterende 250 ml koksmelk met de currypasta en tamarinde. Voeg toe aan de curry in de pan of slowcooker.
  • Voeg de citroengras en de aardappel/pompoen/sweet potato toe. Laat nog een half uur koken in de pan of nog zeker een uur staan in de slowcooker.
  • Vis de steranijs uit de pan, die is hard en niet lekker om per ongeluk op te bijten tijdens het eten.
  • Serveer de curry met witte rijst en een handje pinda’s of cashewnoten.

Vind je dit een lekker recept? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.