Geurige kippilav met rijst uit één pan

RijstSchoonpa kwam eten, en ik wilde iets lekkers maar niet te moeilijks op tafel zetten. Voor ons drietjes. In de aanloop naar de vakantie willen we de voorraadkast leegeten dus de keus viel al snel op rijst. Het werd een eenpansgerecht, een kippilav met veel specerijen. We aten het als hoofdgerecht, gegarneerd met plakjes ei en bestrooid met geroosterde gehakte hazelnoot.

Nodig voor 3:

1 ui – in ringen, olie, teentje geperste knoflook, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel gemalen korianderzaad, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepels garam masala, 600 gram kipdijbeenfilet – in kleine stukjes, 200 gram basmatirijst, 6 deciliter  kippenbouillon (bij ons van een blokje), 125 gram rozijnen – geweld in heet water en afgegoten, en ter garnering verse koriander en Griekse Yoghurt met 10 procent en pappadums uit de magnetron.

Bereiding:

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en voeg als die zacht is de knoflook toe. Voeg alle specerijen dan toe en bak een minuut tot ze lekker ruiken. Voeg de kip in delen toe en bak aan tot die half gaar is en een beetje bruin. Voeg de rijst in 1 keer toe en meng alles goed. Doe dan de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken met het deksel op de pan. Doe er dan de rozijnen bij en laat nog 5 minuten koken. Haal van het vuur en laat nog 5 minuten staan.

Leuk oogt het om 3 eieren te koken en de plakjes langs de rand neer te leggen als garnituur, en er dan geroosterde hazelnootschilfers over te strooien. Wij aten het zo, en op de borden deden we r koriander over en een schep yoghurt erdoor. Heerlijk!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.