Echte goulash van vlees en ui – je weet niet wat je ruikt

goulashJaren geleden at ik bij een toenmalige vriendin geregeld echte Tsjechische goulash. Een heerlijk gerecht met de smaak van karwijzaad. Ze deed er ook zuurkool in. Het is me, ondanks het meegekregen recept, nooit gelukt om minstens zo’n lekkere pan vol te koken. Vandaag in de slowcooker een nieuwe poging gewaagd aan de hand van een nieuw recept. Zonder zuurkool, want die hoort niet in de Hongaarse editie die ik probeer. 

Nodig

600 gram sudderlappen- in stukjes gesneden. Ik haal de harde grote stukken vet eruit maar laat de rest zitten, 2 uien – in halve ringen, 1 eetlepel bloem, 3 volle eetlepels zoet paprikapoeder. Ik had daar niet genoeg van dus heb het aangevuld met gerookt paprikapoeder, 1 volle theelepel karwijzaad, stukje boter om in te bakken, 1 groene paprika in stukken, 1 citroen, zure room.

Bereiding:

Doe het vlees in een schaal en meng goed met de bloem, paprikapoeder en het karwijzaad. Bak in kleine porties aan in een pan met de boter erin. Als je alles tegelijk doet gaat het eerder stoven dan bakken, de kleine porties zijn heel belangrijk. Haal het vlees uit de pan en doe in dezelfde pan de uien. Bak die goed aan en meng met het vlees. Giet er een klein kopje water bij. Zet op je laagste vuurtje voor 2,5 uur (of in de slowcooker op laag voor in totaal 8 uur). Doe er een half uur voor de eindtijd (op fornuis) of uur voor het einde de in stukken gesneden paprika en het sap van de citroen bij. Meng voor het serveren met de zure room en garneer als je het hebt met lenteui of bieslook. Lekker met gekookte aardappels of puree.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.