Op dieet (3): rijst met boerenkool en zalm

Rijst met boerenkool en zalmBoerenkool eten we meestal door de stamppot heen. In Amerika is het een hype, daar maken ze van alles van ‘kale’, van smoothies tot chips. Je kunt boerenkool ook door de rijst doen, al is spinazie ook prima als je niet zo’n kooleter bent. Lekker mager, de Weight Watchers waren weer tevreden.

Dit gerecht lijkt op kedgeree, een Australisch gerecht van rijst met gepocheerde vis, eieren en kerriepoeder. Als vis namen we zalm, goed verkrijgbaar en makkelijk klaar te maken. En niet zo duur, in tegenstelling tot veel andere lekkere vis.

Nodig voor drie volwassenen

225 gram ongekookte zilvervliesrijst, 1 grote zalmfilet van ongeveer 250-300 gram (huid mag eraan zitten), 3 eieren, 1 eetlepel olie, 1 ui – gesnipperd, 100 gram gesneden boerenkool, 1 teen knoflook – geperst of fijngeseden, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel geelwortelpoeder, sap en schil van 1 limoen

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, stoom de zalm een minuut of 10, kook de eieren hard en pel ze. Snijd elk ei in 4 kwarten.
  • Laat alles afkoelen en als de zalm een huidje had, trek je dat er nu makkelijk vanaf. Pluk de zalm in stukjes met je vingers of met een vork.
  • Is alles klaar? Dan gaan we roerbakken. Verhit de olie in je wok of hapjespan.
  • Fruit de ui. Voeg als de ui zacht is de knoflook toe en even later de boerenkool. Roerbak alles tot de kool slinkt. Voeg de rijst toe, het kerriepoeder en het geelwortelpoeder. Warm goed door.
  • Voeg als laatste de zalm toe, die is al gara dus je hoeft alles alleen maar op te warmen.
  • Verdeel de eieren netjes over de pan en serveer je gerecht meteen.
  • Vind je het te flauw? Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Lees ook: Op dieet (1): paksoi met knoflook en gember en Op dieet (2): Chinese roerbak met paprika.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.