Courgettes met een krokant kaaskorstje

courgettes uit de AirfryerVeel mensen willen weten of je ook groenten kunt klaarmaken met de Airfryer. Jazeker! Deze courgettes met een krokant kaaskorstje doen het goed bij het diner of zelfs als snack.

Bijna iedereen lust courgettes. Het zijn dan ook neutrale groenten die echt een extra toevoeging nodig hebben om bijzonder te worden. Je kunt ze roerbakken, grillen of in de soep doen. Of je maakt dit gerecht. Zoals bij veel recepten kun je het naar je eigen smaak aanpassen. Houd je niet zo van oregano? Gebruik dan rozemarijn, tijm, knoflook, basilicum of iets anders. Geen liefhebber van Hollandse kaas? Parmezaan of een andere harde kaas met een uitgesproken smaak is ook prima. Ik had gisteren toevallig een fles vloeibare eiwitten ontvangen in de Food We Love-box, maar zelf eitjes breken en scheiden is natuurlijk net zo goed, alleen iets minder snel.

Nodig voor 2 personen

1 courgette, handjevol geraspte kaas, handjevol panko (Japans paneermeel, in de supermarkt en toko’s te koop), 1 theelepel gedroogde oregano, versgemalen peper en zout, 2 losgeklopte eiwitten, bloem

Courgettes bereiden

  • Snijd beide uiteinden van de courgette eraf.
  • Snijd de courgette doormidden (met je mes haaks op de courgette).
  • Snijd de helften in kwarten. Je hebt nu acht driehoekige stukken courgette.
  • Doe de eiwitten in een diep bord, zet er een bord naast en doe daar de bloem in.
  • Meng de kaas, panko, oregano, peper en zout in het derde bord.
  • courgettes uit de AirfryerHaal de partjes courgette eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het mengsel. Zo paneer je de twee kanten waar het vruchtvlees zit.
    Houd de courgette tussen duim en wijsvinger aan de korte kant. Als je ze zo beethoudt, kun je ze gemakkelijk wentelen door het ei en het krokante mengsel. De schil paneer je niet.
  • Herhaal dit voor alle stukjes courgette.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Leg de courgettes in het mandje en dek dit af met het antispatdeksel.
  • Bak de courgettes 10-12 minuten, tot de bovenkant krokant en bruin is.
  • Serveer als groente bij het avondeten of als snack met een dipsausje. Let wel op: ze zijn vlak na het bakken erg heet. Verbrand je mond dus niet!

Meer recepten?

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden  in Tilburg en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.