Budgetgroente: Indiase spinazie

 

SpinazieSpinazie uit de vriezer, mij maak je er niet blij mee. Van een heel pakje blijft nauwelijks wat over en na het eten heb ik altijd zo’n stroeve, metalige smaak in mijn mond. Alleen bij Indiaas eten vind ik het lekker. Volgens mij eet men het in India zelf niet, maar dat mag de pret niet drukken. Een bijgerecht voor 3 personen. Heel wat anders dan spinazie met een eitje, al kan dat er ook goed bij.

Indiaas eten is mijn favoriete keuken en als het ook maar even kan en we in een andere plaats wat gaan eten – in Tilburg en omstreken zit er van alles maar geen Indiaas restaurant – kies ik de lokale Taj Mahal uit voor een heerlijke tandoori chicken en aloo gobi. De eerste is kip uit de tandoor-oven, thuis met geen mogelijkheid te maken bij gebrek aan geschikte oven. Het tweede is een bijgerecht met bloemkool en aardappelen.

Afgelopen weekend waren we in Harderwijk, bij Mamta. Heerlijk gesmikkeld, maar de aloo gobi leek nergens op. Sinds wanneer zit daar champignon in? Ietwat onbevredigd besloot ik zondag zelf Indiaas te koken. Het werd kip met paprika (alweer zo’n typisch Indiase groente) uit eigen tuin, gele rijst en Indiase spinazie. Dat laatste kost (bijna) niks, heel lekker en echt anders dan je gewend bent. De cayennepeper heb ik vrijwel helemaal weggelaten gezien de peper-aversie van mijn Lief, maar voeg gerust toe als je er zin in hebt.

Nodig:

Pak diepvriesspinazie – ontdooid, eetlepel olijfolie, een flinke uit – gesnipperd, duimlengte verse gember – geschild en geraspt, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 2 theelepels gemalen komijnpoeder, snufje suiker, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel (of minder) cayennepeper, halve theelepel geelwortelpoeder (koenjit, kurkuma), snufje zout, scheut (koffie)melk, 1 tomaat – ontveld en in blokjes.

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een pannetje en fruit de ui erin. Voeg de gember en knoflook toe en laat een minuut of 5 bakken totdat alles zacht is geworden. Voeg de komijn, garam masala en peper toe. Laat een paar minuten koken en voeg dan de stukjes tomaat toe. Laat een minuut of 5 pruttelen tot de tomaat helemaal zacht en papperig is. Voeg de suiker, het zout en het geelwortelpoeder toe. Voeg dan de spinazie toe en warm alles op. Doe de melk er scheutje voor scheutje bij totdat de spinazie er volgens jou goed uitziet. Warm alles goed door en serveer meteen!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.