Recept: vermomde ribeye uit de Airfryer

Recept: vermomde ribeye uit de Airfryer

ribeye maken in de airfryerBij Jumbo hebben ze een lijn met luxe vlees. Ik kocht er een côte de boeuf van 350 gram. Het bleek een soort ribeye te zijn, en die maakte ik klaar in de Airfryer.

Côte de boeuf is een runderribstuk waar vaak het bot nog in zit. Als er geen bot in zit, is het eerder een ribeye. Ik zag ze liggen bij Jumbo. In andere filialen had ik het luxe gevacumeerde vlees al zien liggen maar nog niet in de winkel waar ik altijd kom. Albert Heijn is trouwens ook begonnen met bijzonder vlees in een vacuümverpakking. Er zit wel een flink prijskaartje aan, voor een stuk van 350 gram betaalde ik meer dan 8 euro. Maar goed, soms mag je jezelf weleens trakteren. Dit was ruim voldoende voor twee personen, voor je denkt dat ik de ribeye helemaal in mijn eentje op had.
Het gaat om donker rundvlees met best veel vetranden erin. Die smelten niet weg tijdens het bereiden, als je het vlees aansnijdt kun je ze het best verwijderen want het ziet er niet zo lekker uit met het vet eraan. Kies je stuk er dus op uit dat je het vet gemakkelijk van de ribeye kunt verwijderen.

Nodig voor twee personen

350 gram côte de boeuf (ribeye), peper en zout

Bereiding ribeye

  • Haal het vlees ruim van tevoren uit de koelkast. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Dep de ribeye goed droog met keukenpapier en maal er aan beide zeiden peper en zout over.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Zodra hij op temperatuur is, doe je de ribeye erin en verlaag je de temperatuur naar 180 graden.
  • Bak ongeveer 8 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees, om hem rose zoals op de foto te krijgen.
  • Haal uit de Airfryer en verpak in aluminiumfolie, voor ongeveer 5 minuten. Verdeel het vlees in stukken of in plakken en dien meteen op, het koelt allemaal heel snel af.

Kookboek voor de Airfryer

Airfryer kookboekBen je op zoek naar een boek van papier met overheerlijke recepten voor de Airfryer, die toch niet te moeilijk zijn? Er is maar 1 boek op de Nederlandse markt, en dat heb ik geschreven! Makkelijke gerechten uit de Airfryer is te koop bij onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen. Je kunt het ook bestellen via de grote foto in de rechterbalk van deze site!

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Recept: vermomde ribeye uit de Airfryer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top