Gehaktballetjes voor bij de borrel uit de Airfryer

Gehaktballetjes uit de AirfryerGehaktballetjes bij de borrel: bijna iedereen is er gek op. Het braden vond ik vroeger tijdrovend, maar met de Airfryer ben je heel snel klaar.

Afgelopen weekend kwam de familie op bezoek voor onze verjaardagen. Altijd gezellig, zeker met een hapje en een drankje erbij. Een hoop was gewoon gekocht, zoals salades en kaasjes. De taarten zelfgemaakt, en heel erg lekker, net als de gehaktballetjes die later op tafel kwamen. Even opgewarmd in de magnetron en dan smikkelen maar.

Bob's Green Garden MixJe brengt de balletjes op smaak met kruidenmix. Dat kan van alles zijn. Lekker zijn Italiaanse kruiden, of gedroogde oregano. Ik gebruikte Bob’s Green Garden van Simply Spices. Voor meer informatie over die kruidenmix kijk je bij mijn recept voor boerenkool stamppot. Het recept is heel simpel, het meest tijdrovende is het snijden van de olijven. Even doorbijten, in de keukenmachine worden het geen mooie stukjes dus ouderwets handwerk is het beste.

Nodig voor een flinke portie gehaktballetjes

500 gram gemengd gehakt, 2 uien – gesnipperd, 2 tenen knoflook – geperst, 60 gram paneermeel, 80 gram zwarte olijven zonder pit – in kleine stukjes, 2 eetlepels kruidenmix

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten in een kom en kneed goed door, maar niet te lang. Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel, ter grootte van een pingpongbal.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Doe de helft-driekwart van de balletjes in het mandje. De balletjes moeten naast elkaar kunnen liggen en ook nog wat ruimte hebben. Vol = vol geldt natuurlijk!
  • Bak de balletjes 8 minuten en doe ze daarna in een diep bord of een schaal. Bak de rest van de balletjes ook 8 minuten. Ze zien er dan lekker uit en zijn goed gaar. Je kunt ze warm of koud eten, even een minuutje in de magnetron en ze zijn weer prima op temperatuur. Lekker met of zonder saus.

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer dan iets voor jou. Ik heb het vorig jaar geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.